Vårens vakreste eventyr

Postet av IK Hind den 5. Mai 2024

Holmenkollstafetten 2024 stilte IK Hind endelig lag i klasse menn senior! Med en sterk stall bestående av både unge lovende og eldre erfarne løpere, var laget vårt klart til å kjempe i toppen i klassen, der det var påmeldt 39 lag fra friidrettsklubber.

Lørdag var det et helt strålende vær, med over 20 grader, og vi var jo nesten litt bekymret for om nordlendingene kunne håndtere varmen...

Vi startet godt og vekslet på 8. plass etter første etappe med Tobias. Så kom ungdommene frem, og både Leif og Karl hevdet seg godt mot seniorene da de vekslet som henholdsvis nr. 12 og 11. Martin avanserte oss videre opp til en 10. plass, og Markus økte ytterligere opp til 8. plass ved sin veksling. Trym holdt godt unna og vekslet som nr. 9, før Stian forserte bakkene opp til Besserud og løp oss opp til 8. plass igjen. Espen kjente på syra da han vekslet som nr. 10, og Kasper holdt den plasseringa før han overlot stafettpinnen til Kim-Roger. Forbi Frognerparken løp Per-Christian sterkt og avanserte til en 8. plass - det inspirerte Birk som på fartsetappen også klatret laget en plass.Nykommer Øyvind holdt plasseringen og vekslet med Oskar, som kunne gi pinnen til Mathias mot mål.

7. plass av 39 i debuten, og totalt 24. beste tid av alle deltakende lag - dette er rett og slett imponerende av et lag fra vår lille klubb!

Det må også nevnes at det ble levert noen meget sterke etappetider: Birk hadde 7. beste etappetid (og best i menn senior) på 12. etappe, mens Markus hadde 10. beste tid av alle på 5. etappe (og 2. best i menn senior).

Totalt var det over 4500 lag og 6700 deltakere på arrangementet - en størrelse som er vanskelig å forestille seg når man er vant til forholdene i Harstad! Disse rammene gjør løpet til en fest, med publikum og løpere som heier langs hele løypa. Rapportene sier det var en fantastisk opplevelse å være med på Holmenkollstafetten.

Resultatene dere på hjemmesiden for Holmenkollstafetten.