Tromsølekene 2024

Postet av IK Hind den 9. Jun 2024

IK Hind stilte med 15 utøvere på Tromsølekene 2024. For flere var det sesongstart i konkurranse, mens andre allerde har deltatt på stevner både hjemme og ute tidligere i år.

Lørdagen var preget av lave temperaturer, sur vind og en del nedbør - skikkelig nord-norsk junivær. Likevel: På 60m perset en hel del, og enda flere løp veldig fort men med for mye vind. Natalie (J-13) med 9,21 (+2,0), Marie (J-14) med 9,26 (+1,5) og ikke minst Kaja (J-14) med 8,38 (+1,5). Sistnevnte fikk bestemannspremien for lørdag for løpet, som ga 964 Tyrvingpoeng. Det samme gjaldt på 100m, menElena (J-18/19) løp i godkjent vind på 13,03 og Simon (G-16) løp på 11,78 (+1,9/946 Tyrvingpoeng).
Leandra (J-14) senket sin 400m pers med over 7 sekunder da hun løp på 1,07,03. På samme distanse kom det gode perser fra G-16: Leif-Andreas med 53,70, Viktor 56,73 og Karl-Henrik 57,91. Leif-Andreas avsluttet dagen med å kaste kvalifiseringskrav for UM i spyd med 44,97m. Og helt på tampen var det 4x100m stafett, der IK Hinds lag for både gutter og jenter slo BUL-Tromsø i et forrykende oppgjør.

Søndagen opprant med et strålende vær, og det var en flott stevnedag på Valhall. Vi starte med korthekk, der Leif igjen tok et UM-krav med 15,48 på 100m hekk.Kaja var bare 9 hundredeler fra UM-kravet for årsklassen over med 28,29 på 200m. På 300m hekk tok G-16 også UM krav: Karl-Henrik med 45,02 og Viktor med 43,15. Sistnevnte var også under kravet for G-17. Og Karl-Henrik avsluttet stevnet med å nå 3-metersmerket i stav for aller første gang - så der ble det nytt UM-krav i boks.

Takk til BUL Tromsø for et velarrangert stevne og til alle våre friidrettsvenner som vi fikk møte igjen! Turen var også sosial for klubben, med felles middag på Peppes lørdags kveld. Det skaper godt samhold for utøverne.