Ungdomsmesterskapet 2023

Postet av IK Hind den 10. Sep 2023

IK Hind stilte med 10 utøvere på årets UM, som ble avholdt på Fana stadion i Bergen. Mesterskapet ble arrangert under veldig gode forhold, sol og skikkelig sommervarme - mellom 16 og 25 °C hele helgen. Lørdag var det tidvis mye vind.
Våre deltakere var Mathias, Karl-Henrik, Leif-Andreas, Simon og Viktor Stattin (klasse 15 år), Helene og Oskar (klasse 17 år), samt Kaia, Birk og Elena (klasse 18-19 år).

Fredag hadde vi stort sett hele gjengen i aksjon. Først i ilden var Simon på 100 m forsøk, der han løp til 12,26 s (8/100 bak pers) - han kom dermed ikke videre til finale. Karl-Henrik var i aksjon i stav og klarte 2,81 m, som er ny pers med 11 cm. Sølv og bronse gikk på 3,01 m - så nær medalje! Birk løp en god 100 m, 11,69s og kun 1/100 bak pers. Det holdt til semifinale, der det ble 11,77 s, (vind -3,4 m/s)- veldig bra tid i så mye motvind. Viktor var i aksjon i diskos, 28,32 m, pers med 39 cm, 11. plass. Elena var i aksjon på 100 m, 13,41 s, 10/100 bak årsbeste, og ikke finale. Elena var også med i lengde, 4,51 m, 9 cm bak årsbeste, og 12. plass. Hun har vært plaget av skader og sykdom lenge, så hun kommer nok sterkere tilbake senere! I lengde fikk Kaia 4,87 m, 6.plass, 3 cm bak årsbeste. Leif Andreas var i aksjon i tresteg, 11,07 m, kun 11 cm bak pers - det holdt til 6.plass. På 300m hekk var fire av våre gutter i aksjon: hv. Mathias, Lef, Karl og Viktor. Mathias hadde årsbeste i Norge i år, så håpet om medlaje var stort. Men han fikk det ikke helt til å stemme og bommet litt på den andre hekken, kom ut av rytmen, og endte på tiden 42,14 s, ca 1 sekund bak pers og 4. plass. Leif løp på 43,68 s og perset med 6/10. Viktor og Karl løp på hhv. 45,10og 45,95, som var 3/10 og 4/10 bak pers. På 400m var Oskar i aksjon, og fikk solide 51,88 s, 9/10 bedre enn pers og 8. plass. På tampen av dagen var Leif og Karl med på 1500 m hinder der det ble solid forbedring av persene: Leif fikk 4:52,03, 11 s forbedring og Karl fulgte tett bak på 4:52,70 og nesten 17 s forbedring av pers. Det holdt til hhv. 5. og 6. plass - bra!

Lørdag var det også mange i aksjon.  Mathias startet dagen med 100 m hekk forsøk på 14,92 s (pers m/ 6/10) og videre til finalen. Der ble det 14,64 s, ny forbedring av pers med ytterligere 3/10.  Det ble en ny 4. plass på Mathias - og ny "stang ut" på medalje.  På 200 m hadde vi flere gutter i aksjon, først ut var Oskar med tiden 23,63, ny pers med nesten ca 3/10.  Deretter Birk med tiden 23,75 s, 45/100 bak pers.  Så var G15 i aksjon, Mathias 24,95 s og Simon 25,73 s - litt bak pers.  Ingen av våre gikk videre til semifinale på 200 m.  Viktor var i sleggeringen og satte en solid pers på 36,14 m, drøyt 2 m forbedring av pers - det holdt til 5. plass.  Under oppvarmingen kastet Viktor ca 39 m - synd han ikke fikk samme treff i konkurransen.  Neste i aksjon var Leif i spyd - der ble det en solid pers med 44,27 m, drøyt 2 m forbedring.  Leif lå lenge på sølvplassen, men 2 utøvere passerte han i siste omgang - da ble det enda en 4. plass på klubben.  Kaia deltok i tresteg, 10,37 m, 6. plass - 27 cm bak pers.  Helene deltok i spyd der hun kastet 26,06 m og forbedring av pers med over 2 meter - 4. plass på henne.  Leif hadde en travel dag lørdag - neste øvelse var 800 m.  Der ble tiden 2:07,90, 2 sekund forbeding pers, 3. plass i heatet, 8. plass totalt (av 19) - veldig bra.  I lengde G15 var Simon i aksjon, 5,41 m, kun 4 cm bak pers. Det holdt til finaleomgangene, og han endte på 8. plass totalt.  Siste i aksjon lørdag var Helene på 2000m kappgang der det ble sølv på tiden 12:30, rundt 40 sek bak pers.  Helene var plaget av forkjølelse, og fikk det tungt på slutten. Selv om det er få deltakere i kappgang så gleder vi oss over medaljen hun tar med hjem til Harstad!

Søndag var det bare Leif og Karl som skulle i aksjon individuelt. De stilte i 2000 m der Leif fikk tiden 6:19,30 og 16. plass (av 24) - ny pers med nesten 10 sek.  Karl løp på 6:31,81 - ny pers med ca 3/10 og 22. plass. Da gjensto kun 1000 m stafett for gutter 15/16 år på slutten av dagen. Vi stilte lag med kun 15-åringer: Simon (100m), Viktor (200m), Leif (300m) og Mathias (400m).  Guttene løp i B-heatet og gjennomførte en solid stafett med tilnærmet perfekte vekslinger, og kom i mål på tiden 2:10,81, kun 18/100 bak heatvinner Sturla IL.  De beste lagene løp i A-heatet, med stort sett 16-åringer, men tidene på 5. og 6. plassen var kun 1,5 sekund raskere enn Hind-guttene. Våre gutter kan stille i samme klasse neste år, da bør vi kunne hevde oss enda bedre!

Oppsummert: Selv om vi hadde håpet på et par medaljer til, så gikk UM resultatmessig veldig bra. Mange nye personlige rekorder, og forhåpentligvis masse motivasjon til treningen i høst og vinter.