Ungdomsmesterskapet 2023

Postet av IK Hind den 10. Sep 2023

IK Hind stilte med 10 utøvere på årets UM, som ble avholdt på Fana stadion i Bergen. Mesterskapet ble arrangert under veldig gode forhold, sol og skikkelig sommervarme - mellom 16 og 25 °C hele helgen. Lørdag var det tidvis mye vind.
Våre deltakere var Mathias, Karl-Henrik, Leif-Andreas, Simon og Viktor Stattin (klasse 15 år), Helene og Oskar (klasse 17 år), samt Kaia, Birk og Elena (klasse 18-19 år).

Fredag hadde vi stort sett hele gjengen i aksjon. Først i ilden var Simon på 100 m forsøk, der han løp til 12,26 s (8/100 bak pers) - han kom dermed ikke videre til finale. Karl-Henrik var i aksjon i stav og klarte 2,81 m, som er ny pers med 11 cm. Sølv og bronse gikk på 3,01 m - så nær medalje! Birk løp en god 100 m, 11,69s og kun 1/100 bak pers. Det holdt til semifinale, der det ble 11,77 s, (vind -3,4 m/s)- veldig bra tid i så mye motvind. Viktor var i aksjon i diskos, 28,32 m, pers med 39 cm, 11. plass. Elena var i aksjon på 100 m, 13,41 s, 10/100 bak årsbeste, og ikke finale. Elena var også med i lengde, 4,51 m, 9 cm bak årsbeste, og 12. plass. Hun har vært plaget av skader og sykdom lenge, så hun kommer nok sterkere tilbake senere! I lengde fikk Kaia 4,87 m, 6.plass, 3 cm bak årsbeste. Leif Andreas var i aksjon i tresteg, 11,07 m, kun 11 cm bak pers - det holdt til 6.plass. På 300m hekk var fire av våre gutter i aksjon: hv. Mathias, Lef, Karl og Viktor. Mathias hadde årsbeste i Norge i år, så håpet om medlaje var stort. Men han fikk det ikke helt til å stemme og bommet litt på den andre hekken, kom ut av rytmen, og endte på tiden 42,14 s, ca 1 sekund bak pers og 4. plass. Leif løp på 43,68 s og perset med 6/10. Viktor og Karl løp på hhv. 45,10og 45,95, som var 3/10 og 4/10 bak pers. På 400m var Oskar i aksjon, og fikk solide 51,88 s, 9/10 bedre enn pers og 8. plass. På tampen av dagen var Leif og Karl med på 1500 m hinder der det ble solid forbedring av persene: Leif fikk 4:52,03, 11 s forbedring og Karl fulgte tett bak på 4:52,70 og nesten 17 s forbedring av pers. Det holdt til hhv. 5. og 6. plass - bra!

Lørdag var det også mange i aksjon.  Mathias startet dagen med 100 m hekk forsøk på 14,92 s (pers m/ 6/10) og videre til finalen. Der ble det 14,64 s, ny forbedring av pers med ytterligere 3/10.  Det ble en ny 4. plass på Mathias - og ny "stang ut" på medalje.  På 200 m hadde vi flere gutter i aksjon, først ut var Oskar med tiden 23,63, ny pers med nesten ca 3/10.  Deretter Birk med tiden 23,75 s, 45/100 bak pers.  Så var G15 i aksjon, Mathias 24,95 s og Simon 25,73 s - litt bak pers.  Ingen av våre gikk videre til semifinale på 200 m.  Viktor var i sleggeringen og satte en solid pers på 36,14 m, drøyt 2 m forbedring av pers - det holdt til 5. plass.  Under oppvarmingen kastet Viktor ca 39 m - synd han ikke fikk samme treff i konkurransen.  Neste i aksjon var Leif i spyd - der ble det en solid pers med 44,27 m, drøyt 2 m forbedring.  Leif lå lenge på sølvplassen, men 2 utøvere passerte han i siste omgang - da ble det enda en 4. plass på klubben.  Kaia deltok i tresteg, 10,37 m, 6. plass - 27 cm bak pers.  Helene deltok i spyd der hun kastet 26,06 m og forbedring av pers med over 2 meter - 4. plass på henne.  Leif hadde en travel dag lørdag - neste øvelse var 800 m.  Der ble tiden 2:07,90, 2 sekund forbeding pers, 3. plass i heatet, 8. plass totalt (av 19) - veldig bra.  I lengde G15 var Simon i aksjon, 5,41 m, kun 4 cm bak pers. Det holdt til finaleomgangene, og han endte på 8. plass totalt.  Siste i aksjon lørdag var Helene på 2000m kappgang der det ble sølv på tiden 12:30, rundt 40 sek bak pers.  Helene var plaget av forkjølelse, og fikk det tungt på slutten. Selv om det er få deltakere i kappgang så gleder vi oss over medaljen hun tar med hjem til Harstad!

Søndag var det bare Leif og Karl som skulle i aksjon individuelt. De stilte i 2000 m der Leif fikk tiden 6:19,30 og 16. plass (av 24) - ny pers med nesten 10 sek.  Karl løp på 6:31,81 - ny pers med ca 3/10 og 22. plass. Da gjensto kun 1000 m stafett for gutter 15/16 år på slutten av dagen. Vi stilte lag med kun 15-åringer: Simon (100m), Viktor (200m), Leif (300m) og Mathias (400m).  Guttene løp i B-heatet og gjennomførte en solid stafett med tilnærmet perfekte vekslinger, og kom i mål på tiden 2:10,81, kun 18/100 bak heatvinner Sturla IL.  De beste lagene løp i A-heatet, med stort sett 16-åringer, men tidene på 5. og 6. plassen var kun 1,5 sekund raskere enn Hind-guttene. Våre gutter kan stille i samme klasse neste år, da bør vi kunne hevde oss enda bedre!

Oppsummert: Selv om vi hadde håpet på et par medaljer til, så gikk UM resultatmessig veldig bra. Mange nye personlige rekorder, og forhåpentligvis masse motivasjon til treningen i høst og vinter.

Resultater seriestevne 6

Postet av IK Hind den 1. Sep 2023

Seriestevnene kommer på rekke og rad nå på høsten. Nok en gang fin påmelding med 35 utøvere, og denne gangen flere seniorer på 800m! Dagens øvelser var i tillegg 60m, 200m, 400m, 800m, 100m hekk, 200m hekk, 300m hekk, 1000m kappgang, lengde, diskos, spyd og liten ball.

Været startet greit, men til tider var det veldig, veldig vått på Stangnes idrettspark denne tirsdagen. Likevel ble det levert mye bra friidrett, noe som lover godt i innspurten til Lerøylekene denne helga og UM neste helg.

På 200m (+0,2) løp Tobias (MS) på 22,42s, Birk (G-18) på 23,78s (903 Tyrvingpoeng ) og Oskar (G-17) på 24,35s (944 Tyrvingpoeng). Så var det tid for 300m hekk, der Mathias slo til med soleklar årsbeste i landet i G-15 med 41,18s (1083 Tyrvingpoeng)!

Fredrik (MS) fikk endelig klaff i spyd med 55,21m, noen cm bak pers.

Så var det klart for et stort felt på 800m, med flere i seniorklassen enn vi har sett på lang tid. Raskest var Stian med 2,03,48, men Leif-Andreas (G-15) satte pen ny pers på 2,09,91 (893 Tyrvingpoeng).

Komplett resultatliste: Resultater seriestevne 6.

Følg med på FB for oppdatering av Lerøy-lekene i helga, der IK Hind har en stor tropp i kretslaget med 7 deltakere!