Ungdomsmesterskapet innendørs

Postet av IK Hind den 10. Mar 2024

Ni dedikerte utøvere reiste til Ungdomsmesterskapet innendørs i Sandnes helga 8.-10. mars. Det er virkelig gøy å få konkurrere i en innendørshall når det ligger en meter snø på Stangnesbanen, så dette gledet vi oss mye til!

Fredag startet med 60m hekk for G-16. Karl-Henrik og Leif-Andreas løp i samme heat, og Leif kapret den siste finaleplassen. Her løp han inn til 9,19 - ny pers - og en fin 7. plass. Litt senere var guttene igjen på banen på 1500m, der de bet godt ifra seg i heatet.
Så skulle Kaia igang med tresteg i U20-klassen. Hun viste igjen et sterkt konkurransehode med en knallrekke av hopp, der det beste var ny pers med 10,67! Dermed innkasserte hun klubbens første medalje med en tredjeplass. På 400m MU20 løp Birk og Oskar, Birk til ny innendørsper og Oskar litt over årsbeste. Og til slutt var det 400m U23 med Tobias, som stormet inn til en strålende seier i klassen. Gull og bronse på stevnets første dag.

Lørdag skulle flere i aksjon, og første del av dagen var det 60m. Simon vant sitt forsøk og kom til semifinalen der han gikk ut på tid. Birk kom ikke med til semi fra sitt forsøk på 60m, men Tobias kom til finalen i en noe uvant øvelse - og leverte en 7. plass. Sofie perset i sitt forsøk med 8,52 og kom til semifinale. Silje perset også i forsøket med 8,35 - perset på nytt i semi med 8,27, og kom på en fin 6. plass i finalen.
Karl-Henrik perset i stav (2,91) og fikk 5. plass. Så skulle han og Leif løpe 800m, der begge guttene perset i sine heat. På 800m U23 var Tobias på forhånd favoritt, og han innfridde i et taktisk løp med nytt gull til ham og IK Hind! Dagens siste øvelse var 200m for Silje, Sofie, Leif og Simon, men de kom ikke videre fra forsøksheatene.

Søndag hadde vi Simon og Leif-Andreas i aksjon i lengde. Begge kom til finalerunde, der de kom på 8. og 6. plass. Veldig gøy at klubben hadde 2 av 8 utøvere i finalen. Kaia hoppet også lengde og endte på 12. plass.
Så skulle guttene løpe 200m - Tobias, Oskar og Birk. Det var Tobias som kom videre fra forsøket, og han endte på 6. plass.

Klubben og trenerne er strålende fornøyde med innsatsen og resultater - dette lover godt for utendørssesongen!

Resultatene finner dere på hjemmesiden for UM inne 2024.